Најнови информации

Почитувани,
Во продолжение барањето до Министерство за финансии

Барање

Со почит,
ИСОС

Институтот на сметководители и овластени сметководители информира дека Регистарот на овластени сметководители и Регистарот на сметководители се дополнети со носители на уверенија за кои е завршена постапката за упис, согласно Законот за вршење сметководствени работи.

Почитувани членови на ИСОС,
Во прилок известувањето (барањето) доставено денес до МФ од страна на УО на ИСОС

*Допис

Со почит,
ИСОС

Почитувани членови на ИСОС,
Во прилог записник од Собрание одржано на 31.05.2019 година.

 

*Записник
*Одлуки и заклучоци
*Оглас

 

Со почит,
ИСОС

Институтот на сметководители и овластени сметководители информира дека Регистарот на овластени сметководители и Регистарот на сметководители се дополнети со носители на уверенија за кои е завршена постапката за упис, согласно Законот за вршење сметководствени работи.

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на просечната месечна исплатена бруто-плата по вработен, во март 2019 година, во однос на март 2018 година, изнесува 104.9. Ваквото зголемување се должи, пред сѐ, на зголемувањето на просечната месечна исплатена бруто-плата по вработен во секторите: Дејности на здравствена и социјална заштита (13.3%), Транспорт и складирање (9.5 %) и Земјоделство, шумарство и рибарство (9.3 %).Зголемување на просечната месечна исплатена бруто-плата по вработен, во однос на претходниот месец, е забележано во секторите: Финансиски дејности и дејности на осигурување (8.4 %), Информации и комуникации (8.3 %) и Рударство и вадење на камен (6.4 %). Просечната месечна исплатена бруто-плата по вработен во март 2019 година изнесува 36 476 денари.

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на просечната месечна исплатена бруто-плата по вработен, во март 2019 година, во однос на март 2018 година, изнесува 104.9. Ваквото зголемување се должи, пред се, на зголемувањето на просечната месечна исплатена бруто-плата по вработен во секторите: Дејности на здравствена и социјална заштита (13.3%), Транспорт и складирање(9.5%) и Земјоделство, шумарство и рибарство (9.3%). Зголемување на просечната месечна исплатена бруто-плата по вработен, во однос на претходниот месец, е забележано во секторите: Финансиски дејности и дејности на осигурување (8.4%), Информации и комуникации (8.3%) и Рударство и вадење на камен (6.4%). Просечната месечна исплатена бруто-плата по вработен во март 2019 година изнесува 36 476 денари

Почитувани,
Управниот одбор на итната електронска седница ви се обраќа во врска со денешниот прес

* Обраќање
* Прилог

Со почит,
ИСОС

Страница 1 од 77

ЗА НАС

Институтот на сметководители и овластени сметководители на Република Македонија е професионално здружение на сметководителите и овластените сметководители, основано во согласност со Законот за вршење на сметководствена дејност. Институтот се основа со цел унапредување на сметководствената професија и организирано делување.

КОНТАКТ ИНФО

Ѓуро Стругар бр.5
(зграда Технометал Вардар)
кат 1, лок 132/133
1000 Скопје, Р. Македонија

+389 (0)2 3200030

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Жиро Сметка
Прокредит Банка
380-1771093051-38

НЛБ Тутнска Банка
210-0682971602-69