Индекси на бројот на работниците во индустријата, март 2019 година

06 Мај 2019

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на бројот на работниците во индустријата во март 2019 година, во однос на март 2018 година, изнесува 99.2.

Бројот на работниците во секторот Преработувачка индустрија во март 2019 година, во однос на март 2018 година, бележи пад од 0.9%, во секторот Снабдување со електрична енергија, гас, пареа и климатизација пад од 0.4%, а во секторот Рударство и вадење на камен пораст од 0.4%.

Според главните индустриски групи, бројот на работниците во индустријата во март 2019 година, во однос на март 2018 година, бележи пораст кај Интермедијарни производи, освен енергија за 0.2% и Капитални производи за 9.3%, додека опаѓање бележи кај Енергија за 0.8%, Tрајни производи за широка потрошувачка за 4.6% и Нетрајни производи за широка потрошувачка за 4.7%

Индексот на бројот на работниците во индустријата во периодот јануари - март 2019 година , во однос на периодот јануари - март 2018 година, изнесува 100.4.

ЗА НАС

Институтот на сметководители и овластени сметководители на Република Македонија е професионално здружение на сметководителите и овластените сметководители, основано во согласност со Законот за вршење на сметководствена дејност. Институтот се основа со цел унапредување на сметководствената професија и организирано делување.

КОНТАКТ ИНФО

Ѓуро Стругар бр.5
(зграда Технометал Вардар)
кат 1, лок 132/133
1000 Скопје, Р. Македонија

+389 (0)2 3200030

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Жиро Сметка
Прокредит Банка
380-1771093051-38

НЛБ Тутнска Банка
210-0682971602-69