Индекси на продажните цени на производителите на индустриски производи на странски пазари, март 2019

13 Мај 2019

Според податоците на Државниот завод за статистика, во март 2019 година, продажните цени на производителите на индустриски производи на странски пазари се повисоки за 0.9 % на месечно ниво, а за 1.1 % на годишно ниво.

Во март 2019, во споредба со февруари 2019 година, продажните цени на производителите на индустриски производи на странски пазари се повисоки во секторот Рударство и вадење на камен за 2.4 % и во секторот Преработувачка индустрија за 0.8 %.

Во март 2019, во споредба со март 2018 година, продажните цени на производителите на индустриски производи на странски пазари се пониски во секторот Рударство и вадење на камен за 10.8 %, а во секторот Преработувачка индустрија се повисоки за 2.5 %.

ЗА НАС

Институтот на сметководители и овластени сметководители на Република Македонија е професионално здружение на сметководителите и овластените сметководители, основано во согласност со Законот за вршење на сметководствена дејност. Институтот се основа со цел унапредување на сметководствената професија и организирано делување.

КОНТАКТ ИНФО

Ѓуро Стругар бр.5
(зграда Технометал Вардар)
кат 1, лок 132/133
1000 Скопје, Р. Македонија

+389 (0)2 3200030

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Жиро Сметка
Прокредит Банка
380-1771093051-38

НЛБ Тутнска Банка
210-0682971602-69