Индекс на цените на угостителските услуги, септември 2019 година

08 Октомври 2019

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на цените на угостителските услуги во септември 2019 година, во споредба со август 2019 година, е намален за 0.1 %. Споредено по групи на услуги, намалување е забележано во групите Храна за 0.1 % и Алкохолни пијалаци за 0.7 %, додека во групата Безалкохолни пијалаци е забележано зголемување за 0.4 %.

Индексот на цените на угостителските услуги во септември 2019 година, во однос на истиот месец од претходната година, остана на исто ниво.

Кумулативниот индекс на цените на угостителските услуги за периодот јануари - септември 2019 година, во однос на истиот период од минатата година, е зголемен за 1.3 %, додека во однос на декември 2018 година остана на исто ниво.

ЗА НАС

Институтот на сметководители и овластени сметководители на Република Македонија е професионално здружение на сметководителите и овластените сметководители, основано во согласност со Законот за вршење на сметководствена дејност. Институтот се основа со цел унапредување на сметководствената професија и организирано делување.

КОНТАКТ ИНФО

Ѓуро Стругар бр.5
(зграда Технометал Вардар)
кат 1, лок 132/133
1000 Скопје, Р. Македонија

+389 (0)2 3200030

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Жиро Сметка
Прокредит Банка
380-1771093051-38

НЛБ Тутнска Банка
210-0682971602-69