ВТОР ДЕН ОД ОНЛАЈН КОНФЕРЕНЦИЈАТА

12 Јуни 2020

Денес 12 Јуни 2020 година на вториот ден од онлајн конференцијата беше укажано на сметководствените импликации на кризата предизвикани од Covid - 19 што се треба да знае сметководителот во вакви услови на работење, кои се приоритетите и предизвиците, што се треба да се испланара и анализира, водејќи сметка за транспарентноста и обрнувајќи внимание на измамите во време на криза како што се сајбер нападите.
Во вториот дел презентерот обрна внимание и даде практични примери за деловните комбинации за консолидација акцентирајќи ги датумот на стекнување, пресметка на гудвил и добивка, признавање и мерење, контрола, делокругот на консолидираните финансиски извештаи како и постапка на консолидација.

ЗА НАС

Институтот на сметководители и овластени сметководители на Република Македонија е професионално здружение на сметководителите и овластените сметководители, основано во согласност со Законот за вршење на сметководствена дејност. Институтот се основа со цел унапредување на сметководствената професија и организирано делување.

КОНТАКТ ИНФО

Ѓуро Стругар бр.5
(зграда Технометал Вардар)
кат 1, лок 132/133
1000 Скопје, Р. Македонија

+389 (0)2 3200030

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Жиро Сметка
Прокредит Банка
380-1771093051-38

НЛБ Тутнска Банка
210-0682971602-69