ИЗВЕСТУВАЊЕ

22 Ноември 2022

На ден 21.11.2022 е извршена промена во тековната состојба и упис на Вршител на должност на Институтот на сметководители и овластени сметководители на Република Северна Македонија.

За вршител на должност е именувано лицето Весна Прентоска.

Воедно ве известуваме дека Вршителот на должност, ќе постапува согласно член 72 став 6 од Закон за вршење на сметководствени работи (Службен весник на РСМ бр. 173/22 од 01.08.2022).

 

* Известување

ЗА НАС

Институтот на сметководители и овластени сметководители на Република Македонија е професионално здружение на сметководителите и овластените сметководители, основано во согласност со Законот за вршење на сметководствена дејност. Институтот се основа со цел унапредување на сметководствената професија и организирано делување.

КОНТАКТ ИНФО

Ѓуро Стругар бр.5
(зграда Технометал Вардар)
кат 1, лок 132/133
1000 Скопје, Р. Македонија

+389 (0)2 3200030

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Жиро Сметка
Прокредит Банка
380-1771093051-38

НЛБ Тутнска Банка
210-0682971602-69