ИЗВЕСТУВАЊЕ

12 Јануари 2023

Институтот на сметководители и овластени сметководители на РМ ги известува своите членови дека листа на правни субјекти кои имаат одобрение за спроведување на обуки за континуирано професионално усовршување ќе биде објавена на 13ти јануари, согласно повикот на Институтот од 23.12.2023.

Во рок од две недели од објавување на листата ќе биде усвоена времена програма за КПУ врз основа на која ќе се вршат обуките.

Институтот годишна  програма и правилник ќе  донесе по формирање на органите на Институтот.

Ова известување го даваме, по сознание дека одредени консултантски куќи не ги почитуваат роковите и правилата на Иститутот, а се однесуваат на континуирано професионално усовршување.

Со почит,
Весна Прентоска
ВД Претседател

ЗА НАС

Институтот на сметководители и овластени сметководители на Република Македонија е професионално здружение на сметководителите и овластените сметководители, основано во согласност со Законот за вршење на сметководствена дејност. Институтот се основа со цел унапредување на сметководствената професија и организирано делување.

КОНТАКТ ИНФО

Ѓуро Стругар бр.5
(зграда Технометал Вардар)
кат 1, лок 132/133
1000 Скопје, Р. Македонија

+389 (0)2 3200030

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Жиро Сметка
Прокредит Банка
380-1771093051-38

НЛБ Тутнска Банка
210-0682971602-69