×

Предупредување

JUser: :_load: Неможно вчитување корисник со ID: 561

Централен регистар со нов производ – потврда од залог и лизинг

21 Април 2017

Централниот регистар на Македoнија информира дека од 04.04.2017 година, преку системот за е-потврди и интернет дистрибутивниот систем на Централен регистар постои можност да се користи новиот производ – потврда од залог и лизинг.

Интегрираната потврда за издадена информација за залог и лизинг содржи податоци за регистрираните документи од заложниот регистар и од регистарот за лизинг (за заложниот должник и корисникот на лизингот). Потврдата ќе се изготвува исклучиво преку системот за е-потврди по критериуми ЕМБГ за физичко лице и ЕМБС за правно лице. Истата ќе се наплаќа 505 денари. Потврдата корисниците може да ја побараат во хартиена и во електронска форма. 

ЗА НАС

Институтот на сметководители и овластени сметководители на Република Македонија е професионално здружение на сметководителите и овластените сметководители, основано во согласност со Законот за вршење на сметководствена дејност. Институтот се основа со цел унапредување на сметководствената професија и организирано делување.

КОНТАКТ ИНФО

Ѓуро Стругар бр.5
(зграда Технометал Вардар)
кат 1, лок 132/133
1000 Скопје, Р. Македонија

+389 (0)2 3200030

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Жиро Сметка
Прокредит Банка
380-1771093051-38

НЛБ Тутнска Банка
210-0682971602-69

 

Веб-страницата на ИСОС користи колачиња (cookies). Колачињата (cookies) се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство. Повеќе информации за начинот на користење и како да ги промените Вашите подесувања за користење на колачињата, може да најдете во документот Политика за колачиња (cookies).