×

Предупредување

JUser: :_load: Неможно вчитување корисник со ID: 579

Индекси на прометот во секторот Трговија, јуни 2017 година

01 Август 2017

Според податоци на Државниот завод за статистика, во трговијата на мало, во јуни 2017 година, во споредба со јуни 2016 година, гледано по групи и класи, зголемување на прометот е забележано во групите:
Трговија на мало со храна, пијалаци и тутун (номинално за 8.0%, а реално за 6.0%) и Трговија на мало, со автомобилски горива (номинално за 8.7%, а реално за 8.6%).

Намалување на прометот е забележано во групите: Трговија на мало со непрехранбени продукти, освен гориво (номинално за 10.2%, а реално за 9.3%) и Трговија на мало, освен трговија со горива (номинално за 2.2%, а
реално за 3.2%).

Целосното соопштение и табелите со податоци се достапни на следниот линк.

 

ЗА НАС

Институтот на сметководители и овластени сметководители на Република Македонија е професионално здружение на сметководителите и овластените сметководители, основано во согласност со Законот за вршење на сметководствена дејност. Институтот се основа со цел унапредување на сметководствената професија и организирано делување.

КОНТАКТ ИНФО

Ѓуро Стругар бр.5
(зграда Технометал Вардар)
кат 1, лок 132/133
1000 Скопје, Р. Македонија

+389 (0)2 3200030

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Жиро Сметка
Прокредит Банка
380-1771093051-38

НЛБ Тутнска Банка
210-0682971602-69

 

Веб-страницата на ИСОС користи колачиња (cookies). Колачињата (cookies) се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство. Повеќе информации за начинот на користење и како да ги промените Вашите подесувања за користење на колачињата, може да најдете во документот Политика за колачиња (cookies).