×

Предупредување

JUser: :_load: Неможно вчитување корисник со ID: 561

МФ го објави Предизборниот финансиски извештај

22 Август 2017

Министерството за финансии денеска го објави Предизборниот финансиски извештај, во кој детално се прикажани сите приходи и расходи од Буџетот на Република Македонија по ставки, за периодот од 1 јануари 2017 до 18 август 2017 година, односно заклучно две недели од датумот на распишување на изборите.

Согласно Изборниот законик (Сл.Весник на Р.Македонија, бр.40/2006, 136/2008, 148/2008, 155,2008, 163/2008, 44/11, 51/11, 142/12, 31/13, 34/13, 14/14, 30/14, 196/15, 35/16, 97/16, 99/16, 136/16 и 142/16) член 8-а, став 4, Министерството за финансии во рок од две недели од распишување на изборите има обврска да го објави Предизборниот извештај. Министерството извештајот го достави и до Државната изборна комисија.

Предизборниот извештај можете да го преземете на следниот линк.

 

ЗА НАС

Институтот на сметководители и овластени сметководители на Република Македонија е професионално здружение на сметководителите и овластените сметководители, основано во согласност со Законот за вршење на сметководствена дејност. Институтот се основа со цел унапредување на сметководствената професија и организирано делување.

КОНТАКТ ИНФО

Ѓуро Стругар бр.5
(зграда Технометал Вардар)
кат 1, лок 132/133
1000 Скопје, Р. Македонија

+389 (0)2 3200030

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Жиро Сметка
Прокредит Банка
380-1771093051-38

НЛБ Тутнска Банка
210-0682971602-69

 

Веб-страницата на ИСОС користи колачиња (cookies). Колачињата (cookies) се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство. Повеќе информации за начинот на користење и како да ги промените Вашите подесувања за користење на колачињата, може да најдете во документот Политика за колачиња (cookies).