Известување од Управен Одбор на ИСОС

07 Септември 2018

Почитувани сметководители и овластени сметководители

Ве известуваме во продолжение на претходните известувања дадени од Управниот Одбор на ИСОС, дека претходното известување на Надзорниот Одбор на ИСОС, НЕ Е согласно ОДЛУКА на Управниот Одбор, како налагаат Законот за вршење на сметководствени работи и Статутот на Институтот, туку дека во континуитет Надзорниот одбор постапува спротивно на ЗВСР и Статутот на Институтот.

 

Со почит,

ИСОС

ЗА НАС

Институтот на сметководители и овластени сметководители на Република Македонија е професионално здружение на сметководителите и овластените сметководители, основано во согласност со Законот за вршење на сметководствена дејност. Институтот се основа со цел унапредување на сметководствената професија и организирано делување.

КОНТАКТ ИНФО

Ѓуро Стругар бр.5
(зграда Технометал Вардар)
кат 1, лок 132/133
1000 Скопје, Р. Македонија

+389 (0)2 3200030

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Жиро Сметка
Прокредит Банка
380-1771093051-38

НЛБ Тутнска Банка
210-0682971602-69