Известување од Управен Одбор

23 Јануари 2019

Листа на сметководители и овластени сметководители кои се упишани во соодветните регистри согласно член 20 од Законот за вршење сметководствени работи.

* Платено Овластени Сметководители

* Платено Сметководители

 

Листа на сметководители и овластени сметководители кои што не ги исполнуваат условите по член 30 од Законот за вршење сметководствени работи и спрема нив ќе биде поведена соодветна постапка согласно важечките законски прописи.

 

* Должат Овластени Сметководители

* Должат Сметководители

 

Листа на лица кои што се на возраст над 62 години жени, и над 64 години мажи, И ИСПОЛНИЛЕ УСЛОВ ЗА ВО ПЕНЗИЈА, кои треба да достават образец М1 со што ќе потврдат дека се во редовен работен однос, како не би била поведена соодветна постапка согласно важечките законски прописи.

 

* Овластени Сметководители Мажи 64+

* Овластени Сметководители Жени 62+

* Сметководители Мажи 64+

* Сметководители Жени 62+

ЗА НАС

Институтот на сметководители и овластени сметководители на Република Македонија е професионално здружение на сметководителите и овластените сметководители, основано во согласност со Законот за вршење на сметководствена дејност. Институтот се основа со цел унапредување на сметководствената професија и организирано делување.

КОНТАКТ ИНФО

Ѓуро Стругар бр.5
(зграда Технометал Вардар)
кат 1, лок 132/133
1000 Скопје, Р. Македонија

+389 (0)2 3200030

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Жиро Сметка
Прокредит Банка
380-1771093051-38

НЛБ Тутнска Банка
210-0682971602-69