Најнови информации

Почитувани, Рокот за доставување на бараните податоци до ИСОС согласно соопштението објавено на 26.03.2019г. на веб страната на ИСОС се продолжува најдоцна до 24.04.2019г. до 16 часот, со цел доставување на податоците од останатите друштва за вршење на сметоводствени работи,ТП овластени сметководители и ТП сметководители кои не доставиле списоци со податоци. Податоците да бидат внесени во електронска форма во Табела 26 и да се испратат на Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.. Со почит,ИСОС
Почитувани,Во продолжение известување од Надзорен одбор на ИСОС Известување Со почит,ИСОС

Известување од УЈП

Почитувани, Во продолжение линк од известувањето на УЈП во врска со месечните и тромесечните даночни пријави на ДДВ обврзници во системот Е-даноци http://www.ujp.gov.mk/mk/javnost/soopstenija/pogledni/692 Со почит,ИСОС
Почитувани,Во продолжение известување од Управен Одбор на ИСОС Известување Со почит,ИСОС
Почитувани,Во продолжение известување од седница на Надзорен Одбор на ИСОС Известување Со почит,ИСОС
Почитувани, Во продолжение Упатство за вршење на проценка на ризикот од перење пари и финансирање на тероризам.   Со почит, ИСОС

Известување

Потсетување на објава  од 31.01.2019 во врска со ЗСППФТ Почитувани,Сите вршители на сметководствени работи, согласно Законот за вршење сметководствени работи, Ве известуваме за следното:
Институтот на сметководители и овластени сметководители информира дека Регистарот на овластени сметководители и Регистарот на сметководители се дополнети со носители на уверенија за кои е завршена постапката за упис, согласно Законот за вршење сметководствени работи.
Почитувани, По барање на УФР во согласност со член 115 став 1 и 2 од Законот за спречување на перење пари и финансирање на тероризам (Сл.весник 120/18) задолжително треба да доставите податоци за сите ваши клиенти (правни лица) за кои водите сметководство и сте овластен сметководител. Во прилог ви доставуваме Табела бр.26 во која треба да се внесат податоците за клиентите (правни лица) и да се достават до Институтот на сметководитеоли и овластени сметководители на РМ што е можно побрзо но најдоцна до Петок 12.04.2019 година. Пополнувањето на сите полиња со податоци во Табелата бр.26 е задолжително без исклучок.Стручната служба на ИСОС консолидираната листа од прибраните податоци за клиентите (правни лица) ќе ја достави до УФР со цел превземање на активности од УФР за навременото пополнување и внесување на податоците во Регистарот на вистински сопственици, по неговото воспоставување согласно одредбите од Законот за СППФТ(Сл. Весник 120/18).Табелата доставете ја на следната…
Почитувани членови на ИСОС,На ден 21.03.2019 година Управниот одбор на ИСОС одржа седница во просториите на институтот.Во продолжение линк од записникот на седницата * Записник од седница 21.03.2019 * Одлука Со почит,ИСОС

ЗА НАС

Институтот на сметководители и овластени сметководители на Република Македонија е професионално здружение на сметководителите и овластените сметководители, основано во согласност со Законот за вршење на сметководствена дејност. Институтот се основа со цел унапредување на сметководствената професија и организирано делување.

КОНТАКТ ИНФО

Ѓуро Стругар бр.5
(зграда Технометал Вардар)
кат 1, лок 132/133
1000 Скопје, Р. Македонија

+389 (0)2 3200030

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Жиро Сметка
Прокредит Банка
380-1771093051-38

НЛБ Тутнска Банка
210-0682971602-69