Најнови информации

Институтот на сметководители и овластени сметководители информира дека Регистарот на овластени сметководители и Регистарот на сметководители се дополнети со носители на уверенија за кои е завршена постапката за упис, согласно Законот за вршење сметководствени работи.

На 04.12.2018 година (вторник) со почеток во 14:00 часот во Хотел Алексанар Палас - Скопје, Управниот одбор на Институтот на сметковоители и овластени сметководители на Репулика Македонија во соработка со релевантни институции организира панел дискусија на тема  „Законско регулирање на сметководствената дејност и детерминати – 2012 - 2018“.

Модератор на панелот е Младен Чадиковски (editor in chief vo Телевизија 24 -Скопје).

Институтот на сметководители и овластени сметководители информира дека Регистарот на овластени сметководители и Регистарот на сметководители се дополнети со носители на уверенија за кои е завршена постапката за упис, согласно Законот за вршење сметководствени работи.

Известување

Почитувани колеги и членови на ИСОС, во продолжение Известувањето доставено до Министерство за финансии и Влада на Република Македонија.

 

Известување

 

Со почит,

ИСОС

Институтот на сметководители и овластени сметководители на РМ информира дека Регистарот на друштва за вршење сметководствени услуги и Регистарот на ТП – овластени сметководители се дополнети со правните субјекти кои се стекнаа со правото за добивање на лиценца за работа согласно Законот за вршење на сметководствени работи и кои се запишани во соодветните регистри.

Почитувани членови,

На ден 02.11.2018 година се одржа седница на Управен одбор на ИСОС, во продолжение записник од седницата

 * Записник од седница на Управен одбор на ИСОС

Со почит,

ИСОС

Институтот на сметководители и овластени сметководители информира дека Регистарот на овластени сметководители и Регистарот на сметководители се дополнети со носители на уверенија за кои е завршена постапката за упис, согласно Законот за вршење сметководствени работи.

Почитувани членови,

На ден 26.10.2018 година се одржа седница на Управен одбор на ИСОС, во продолжение записник од седницата

 

 * Записник од седница на Управен одбор на ИСОС

 

Со почит,

ИСОС

Страница 14 од 80

ЗА НАС

Институтот на сметководители и овластени сметководители на Република Македонија е професионално здружение на сметководителите и овластените сметководители, основано во согласност со Законот за вршење на сметководствена дејност. Институтот се основа со цел унапредување на сметководствената професија и организирано делување.

КОНТАКТ ИНФО

Ѓуро Стругар бр.5
(зграда Технометал Вардар)
кат 1, лок 132/133
1000 Скопје, Р. Македонија

+389 (0)2 3200030

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Жиро Сметка
Прокредит Банка
380-1771093051-38

НЛБ Тутнска Банка
210-0682971602-69