×

Предупредување

JUser: :_load: Неможно вчитување корисник со ID: 561

Најнови информации

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на бројот на работниците во индустријата во април 2017 година, во однос на април 2016 година, изнесува 100.5.

Регулаторната комисија за енергетика објави нова Одлука за определување на највисоки цени на одделни нафтени дервати (Службен весник број 62/17).

Оглас за прибирање на понуди

Институтот на сметководители и овластени сметководители на РМ објавува оглас за ангажирање на овластени фирми за вршење на превод. За таа цел ги повикуваме сите овластени фирми да поднесат понуди за вршење на писмен превод.

Информација

По денешниот состанок,членовите на Управниот одбор на Институтот на сметководители и овластени сметководители, ја дадоа следната изјава која ќе биде корисна за членовите на Институтот, корисниците на книговодствени услуги и пошироката јавност: 

Советот на Народната банка на Република Македонија вчера ја одржа својата седница, на која како што се наведува во сооопштението, беа усвоени Кварталниот извештај и макроекономските проекции до крајот на 2017 година, при што беше утврдено дека кварталните остварувања во првиот квартал од 2017 година упатуваат на слична макроекономска слика како и во претходните, октомвриските проекции.

Институтот на сметководители и овластени сметководители се обрати до Министерството за образование и наука на Република Македонија, со цел правилно определување на тоа кои звања наведени во уверенијата издадени од универзитетите во Република Македонија, а со кои се стекнале лицата по завршениот факултет се од областа на економија и бизнис.

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на просечната месечна исплатена бруто-плата по вработен, во март 2017 година, во однос на март 2016 година, изнесува 101.9.

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во март 2017 година, во однос на март 2016 година, изнесува 101.8.

Страница 73 од 77

ЗА НАС

Институтот на сметководители и овластени сметководители на Република Македонија е професионално здружение на сметководителите и овластените сметководители, основано во согласност со Законот за вршење на сметководствена дејност. Институтот се основа со цел унапредување на сметководствената професија и организирано делување.

КОНТАКТ ИНФО

Ѓуро Стругар бр.5
(зграда Технометал Вардар)
кат 1, лок 132/133
1000 Скопје, Р. Македонија

+389 (0)2 3200030

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Жиро Сметка
Прокредит Банка
380-1771093051-38

НЛБ Тутнска Банка
210-0682971602-69