×

Предупредување

JUser: :_load: Неможно вчитување корисник со ID: 579
JUser: :_load: Неможно вчитување корисник со ID: 561

Најнови информации

Управата за јавни приходи информира дека поради проблеми околу поднесување на даночните пријави преку системот е-Даноци, рокот (25.10.2017 година) за поднесување на ДДВ-04 пријавата ќе биде продолжен.

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Институтот на сметководители и овластени сметководители на РМ ги информира своите членови дека доколку заради технички недостатоци и блокирање на електронските системи на државните институции не се во можност да ги
достават потребните обрасци на е-системите ќе им даде целосна поддршка во однос на заштита согласно позитивните законски прописи.

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Почитувани колеги по остварениот контакт со Управата за јавни приходи, Институтот на сметководители и овластени сметководители на РМ, Ве информира дека за час и половина се очекува системот за електронско поднесување на даночни пријави преку е-Даноци http://etax.ujp.gov.mk да биде во целосна функција.

Вкупните депозити во банките во септември бележат пад од 0,5%, но на годишно ниво е евидентиран раст од шест проценти, соопшти Народната банка на РМ.

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во август 2017, изнесува 22.912 денари, објави Државниот завод за статистика.

Просечната месечна исплатена бруто-плата по вработен во август 2017 изнесува 33.675 денари, објавува Државниот завод за статистика.

Страница 76 од 106

ЗА НАС

Институтот на сметководители и овластени сметководители на Република Македонија е професионално здружение на сметководителите и овластените сметководители, основано во согласност со Законот за вршење на сметководствена дејност. Институтот се основа со цел унапредување на сметководствената професија и организирано делување.

КОНТАКТ ИНФО

Ѓуро Стругар бр.5
(зграда Технометал Вардар)
кат 1, лок 132/133
1000 Скопје, Р. Македонија

+389 (0)2 3200030

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Жиро Сметка
Прокредит Банка
380-1771093051-38

НЛБ Тутнска Банка
210-0682971602-69