×

Предупредување

JUser: :_load: Неможно вчитување корисник со ID: 561

Најнови информации

„Оцените за стабилноста на економските основи остануваат позитивни и остварувањата кај клучните варијабли на монетарната политика се во рамки на очекувањата.

Врз основа на член 8 став 2 од Законот за вршење на сметководствени работи (Службен весник на Република Македонија бр.95/12, 188/13, 27/14, 154/15, 192/15, 23/16 и 190/16) и член 20 став 4 и 21 став 1 од Статутот на Институтот на сметководители и овластени сметководители на Република Македонија, се свикува четвртата седница на Институтот на сметководители и овластени сметководители на Република Македонија (Институт).

Не ликвидација и стечај на фирмите, туку нивна санација преку реорганизација, е порaката од денешното осмо советување организирано во рамки на проектот „Зајакнување на административните капацитети за имплементација на законската рамка за стечај и ликвидација на трговските друштва“, јавува МИА.

Огласи

Тука се достапни сите јавни повици и огласи кои што биле објавени на старата интернет страница на Институтот на сметководители и овластени сметководители, а кои веќе не се активни

Жените претпримачи да ги искористат можностите за зголемување на продуктивноста, конкурентноста и квалитетот на фирмите со финансии преку тековната Програма за зголемување на пазарната вработливост (ИМЕ) на Швајцарската агенција за развој и соработка (СДЦ), порачуваат од Сојузот на стопански комори (ССК) кои имаат соработка со носителите на Програмата за нејзина успешна реалзиација.

Во најновиот извештај на Заводот за статистика се наведува дека во 2015 година, 2. 515 деловни субјекти, т.е. 45.9% од деловните субјекти имаат организирано барем еден од видовите на континуирана професионална обука.

Институтот на сметководители и овластени сметководители на РМ воспоставува новина, најчесто поставуваните прашања од страна на заинтересираните лица и соодветни одговори да ги објавува на својата веб страница

Страница 77 од 80

ЗА НАС

Институтот на сметководители и овластени сметководители на Република Македонија е професионално здружение на сметководителите и овластените сметководители, основано во согласност со Законот за вршење на сметководствена дејност. Институтот се основа со цел унапредување на сметководствената професија и организирано делување.

КОНТАКТ ИНФО

Ѓуро Стругар бр.5
(зграда Технометал Вардар)
кат 1, лок 132/133
1000 Скопје, Р. Македонија

+389 (0)2 3200030

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Жиро Сметка
Прокредит Банка
380-1771093051-38

НЛБ Тутнска Банка
210-0682971602-69