×

Предупредување

JUser: :_load: Неможно вчитување корисник со ID: 579
JUser: :_load: Неможно вчитување корисник со ID: 561

Најнови информации

Институтот на сметководители и овластени сметководители на РМ информира дека Регистарот на друштва за вршење сметководствени услуги, Регистарот на ТП – овластени сметководители и Регистарот на ТП-сметководители се дополнети со правните субјекти кои се стекнаа со правото за добивање на лиценца за работа согласно Законот за вршење на сметководствени работи и кои се запишани во соодветните регистри.

Министерството за финансии врз основ на член 84-б, став (4) од Изборниот законик донесе Правилник за образецот за финансиски извештаи со спецификација на трошоци за приходите и расходите на трансакциска сметка за изборна кампања.

НЛБ Банка информира дека од 01.09.2017 година изврши зголемување на дел од провизиите кои се однесуваат на работењето со физички лица.

Државниот завод за статистика информира дека вкупната вредност на извозот на стоки од Република Македонија, во периодот јануари-јули 2017 година, изнесува 171 341 753 илјади денари и бележи пораст од 13.7% во  однос на истиот период од претходната година.

Нови цени на нафтени деривати

Регулаторната комисија за енергетика на Р.М. на денешната седница донесе Одлука за определување највисоки цени на одделни нафтени дериватинафтени деривати утврдени согласно Методологијата, со која се врши зголемување на рафинериските и на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 1,26%, односно за 0,61% во однос на рафинериските и на малопродажните цени на нафтените деривати утврдени согласно претходна одлука.

Управата за јавни приходи организира нова е-аукција, Оглас бр.14/2017 на движни и недвижни ствари запленети од даночните обврзници.

Страница 104 од 123

ЗА НАС

Институтот на сметководители и овластени сметководители на Република Македонија е професионално здружение на сметководителите и овластените сметководители, основано во согласност со Законот за вршење на сметководствена дејност. Институтот се основа со цел унапредување на сметководствената професија и организирано делување.

КОНТАКТ ИНФО

Ѓуро Стругар бр.5
(зграда Технометал Вардар)
кат 1, лок 132/133
1000 Скопје, Р. Македонија

+389 (0)2 3200030

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Жиро Сметка
Прокредит Банка
380-1771093051-38

НЛБ Тутнска Банка
210-0682971602-69

 

Веб-страницата на ИСОС користи колачиња (cookies). Колачињата (cookies) се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство. Повеќе информации за начинот на користење и како да ги промените Вашите подесувања за користење на колачињата, може да најдете во документот Политика за колачиња (cookies).