×

Предупредување

JUser: :_load: Неможно вчитување корисник со ID: 561

Најнови информации

Известување

Институтот на сметководители и овластени сметководители информира дека Регистарот на овластени сметководители и Регистарот на сметководители се дополнети со носители на уверенија за кои е завршена постапката за упис, согласно Законот за вршење сметководствени работи.

Според податоците на Државниот завод за статистика, во второто тримесечје од 2017 година, стапката на слободни работни места изнесува 1.53%. Бројката на слободни работни места изнесува 7.580.

Во повеќе институции од денеска се воведува двосменско работење, согласнот одлука на Владата која беше донесена во јули годинава. Царинската управа, Управата за водење на матични книги, МВР, подрачните отсеци во Секторот за управно-надзорни работи, Одделот за граѓански работи, Министерството за одбрана - одделенијата за одбрана на регион со градовите и општините во состав се институциите, први ќе почнат да работат во две смени.

Во тековните трансакции со нерезиденти, во јуни 2017 година бележиме дефицит од 14 милиони евра, се наведува во соопштението за позначајните движења во платниот биланс што го објавува Народната банка на Република Македонија.

Управата за јавни приходи го објавува возниот ред на мобилните даночни шалтери за септември 2017 година.

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на бројот на работниците во индустријата во јули 2017 година, во однос на јули 2016 година, изнесува 102.6.

Министерството за финансии информира дека на 30 август по основ на доспеани државни записи издадени пред една година и државна обврзница издадена во 2012 година, отплати вкупно 482.950.000 денари или 7,8 милиони евра.

Страница 105 од 123

ЗА НАС

Институтот на сметководители и овластени сметководители на Република Македонија е професионално здружение на сметководителите и овластените сметководители, основано во согласност со Законот за вршење на сметководствена дејност. Институтот се основа со цел унапредување на сметководствената професија и организирано делување.

КОНТАКТ ИНФО

Ѓуро Стругар бр.5
(зграда Технометал Вардар)
кат 1, лок 132/133
1000 Скопје, Р. Македонија

+389 (0)2 3200030

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Жиро Сметка
Прокредит Банка
380-1771093051-38

НЛБ Тутнска Банка
210-0682971602-69

 

Веб-страницата на ИСОС користи колачиња (cookies). Колачињата (cookies) се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство. Повеќе информации за начинот на користење и како да ги промените Вашите подесувања за користење на колачињата, може да најдете во документот Политика за колачиња (cookies).