×

Предупредување

JUser: :_load: Неможно вчитување корисник со ID: 561

Најнови информации

Анализа за состојбата во инспекциските служби со цел подобрување на нивната ефикасност, надградба на капацитетите и знаењата на инспекторите и рационализација на регулативата, треба да понуди тригодишниот проект што од денеска го реализираат Министерството за информатичко општество и администрација (МИОА) и ИДЕАС ДеПО, со финансии од Агенцијата на САД за меѓународен развој.

Народната банка на Р.М. ќе издаде и ќе пушти во оптег нова кована пара за колекционерски цели со име „50 години од Македонската академија за науки и уметности“.

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на индустриското производство во јули 2017 година, во однос на јули 2016 година, изнесува 97.8. Индексот на индустриското производство во периодот јануари - јули 2017 година, во однос на периодот јануари - јули 2016 година, изнесува 100.7.

Владата на Република Македонија информира дека на 25-та седница е донесена одлука да се покрене постапка за декласификација на класифицираните информации и договори за доделување на државна помош, склучени помеѓу Владата на Република Македонија и странски инвеститори.

Во Македонија има висока стапка на нееднаквост меѓу граѓаните по основ на доход, највисока во Европа и постои тенденција на нејзин раст, покажува првата Анализа за доходовна нееднаквост што ја изготви Министерството за финансии врз база на податоци од Управата за јавни приходи на Р.М. за доходот што по различни основи го остваруваат 940.000 лица.

Министерството за финансии денеска ја објави реализацијата на приходите и расходите за месец јули.

Од 01 септември Централниот регистар на Република Македонија ќе има ново работно време, од 08 до 16 часот.

Страница 106 од 123

ЗА НАС

Институтот на сметководители и овластени сметководители на Република Македонија е професионално здружение на сметководителите и овластените сметководители, основано во согласност со Законот за вршење на сметководствена дејност. Институтот се основа со цел унапредување на сметководствената професија и организирано делување.

КОНТАКТ ИНФО

Ѓуро Стругар бр.5
(зграда Технометал Вардар)
кат 1, лок 132/133
1000 Скопје, Р. Македонија

+389 (0)2 3200030

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Жиро Сметка
Прокредит Банка
380-1771093051-38

НЛБ Тутнска Банка
210-0682971602-69

 

Веб-страницата на ИСОС користи колачиња (cookies). Колачињата (cookies) се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство. Повеќе информации за начинот на користење и како да ги промените Вашите подесувања за користење на колачињата, може да најдете во документот Политика за колачиња (cookies).