×

Предупредување

JUser: :_load: Неможно вчитување корисник со ID: 561
JUser: :_load: Неможно вчитување корисник со ID: 579

Најнови информации

Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за сметководството за буџетите и буџетските корисници влезе во собранска процедура.

Министерството за труд и социјална политика информира дека на седницата на Економско социјалниот совет (ЕСС) со која претседаваше министерката за труд и социјална политика Мила Царовска се разгледуваше ревидираниот Оперативен план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2017 година.

Министерството за финансии информира дека е објавен Граѓански буџет кој ги содржи клучните информации од Буџетот на државата, претставени на начин близок за широката јавноста со цел државниот буџет да биде подостапен и транспарентен за граѓаните.

Државниот завод за статистика објави дека просечната месечна исплатена бруто-плата по вработен во јуни 2017 изнесува 33 509 денари.

Државниот завод за статистика објави дека просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во јуни 2017, изнесува 22 808 денари.

Паричната маса (монетарниот агрегат М41), во јули, забележа нагорна месечна промена од 0,3%, главно под влијание на растот на готовите пари во оптек и во помал обем долгорочните депозити, наспроти намалувањето кај депозитните пари и краткорочните депозити.

Министерството за финансии денеска го објави Предизборниот финансиски извештај, во кој детално се прикажани сите приходи и расходи од Буџетот на Република Македонија по ставки, за периодот од 1 јануари 2017 до 18 август 2017 година, односно заклучно две недели од датумот на распишување на изборите.

Страница 107 од 123

ЗА НАС

Институтот на сметководители и овластени сметководители на Република Македонија е професионално здружение на сметководителите и овластените сметководители, основано во согласност со Законот за вршење на сметководствена дејност. Институтот се основа со цел унапредување на сметководствената професија и организирано делување.

КОНТАКТ ИНФО

Ѓуро Стругар бр.5
(зграда Технометал Вардар)
кат 1, лок 132/133
1000 Скопје, Р. Македонија

+389 (0)2 3200030

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Жиро Сметка
Прокредит Банка
380-1771093051-38

НЛБ Тутнска Банка
210-0682971602-69

 

Веб-страницата на ИСОС користи колачиња (cookies). Колачињата (cookies) се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство. Повеќе информации за начинот на користење и како да ги промените Вашите подесувања за користење на колачињата, може да најдете во документот Политика за колачиња (cookies).