×

Предупредување

JUser: :_load: Неможно вчитување корисник со ID: 561

Најнови информации

Предлогот на закон за изменување на Законот за регистрирање на готовински плаќања, кој се носи по скратена постапка, влезе во собраниска процедура.

Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за минимална плата во Република Македонија, влезе во собраниска процедура и со него се овозможува исплата на минимална плата во иста висина за сите вработени, како и финансиска помош за работодаваците.

До 15-ти август фирми немаат обврска до Управата за јавни приходи да доставите образец “МДБ“ за извршена пресметка на месечните аконтации на данокот на добивка, но имаат обврска да платaт месечна аконтација на данокот на добивка доколку не се правни лица со посебен даночен статус (заштитно трговско друштво, стопанска единица на Казнено поправна установа или корисник на технолошка индустриска развојна зона).

Известување

Регистарот на друштва за вршење сметководствени услуги, Регистарот на ТП – овластени сметководители и Регистарот на ТП-сметководители се дополнети со правните субјекти кои се стекнаа со правото за добивање на лиценца за работа согласно Законот за вршење на сметководствени работи и кои се запишани во соодветните регистри.

Управата за јавни приходи организира нова е-аукција на предмети и ствари запленети од даночните обврзници.

Управата за јавни приходи Листа на должници бр.8/2017 за долгови доспеани до 31.04.2017 и неплатени до 31.07.2017 година.

Сојузот на сметководители и ревизори на Република Српска организира 21.Меѓународен конгрес на тема „Улогата на сметководствената и ревизорска професија во креирањето на финансиската позиција на деловните ентитети’.

Министерството за финансии информира дека на аукцијата одржана на 8.8.2017 година на инвеститорите им продаде државни хартии од вредност во износ од 1,871 милијарда денари (30,4 милиони евра).

Страница 109 од 123

ЗА НАС

Институтот на сметководители и овластени сметководители на Република Македонија е професионално здружение на сметководителите и овластените сметководители, основано во согласност со Законот за вршење на сметководствена дејност. Институтот се основа со цел унапредување на сметководствената професија и организирано делување.

КОНТАКТ ИНФО

Ѓуро Стругар бр.5
(зграда Технометал Вардар)
кат 1, лок 132/133
1000 Скопје, Р. Македонија

+389 (0)2 3200030

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Жиро Сметка
Прокредит Банка
380-1771093051-38

НЛБ Тутнска Банка
210-0682971602-69

 

Веб-страницата на ИСОС користи колачиња (cookies). Колачињата (cookies) се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство. Повеќе информации за начинот на користење и како да ги промените Вашите подесувања за користење на колачињата, може да најдете во документот Политика за колачиња (cookies).