×

Предупредување

JUser: :_load: Неможно вчитување корисник со ID: 561

Најнови информации

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Согласно член 2 од Тарифникот за висина на членарините донесен на 21.07.2016 година под број 02-15/20 Ве известуваме дека со стекнување на лиценците за работа како правни субјекти имате обврска за плаќање на месечна членарина.

Институтот на сметководители и овластени сметководители на Република Македонија согласно Законот за вршење на сметководствени работи и Статутот на Институтот, свечено ги додели првите лиценци за работа на правни субјекти кои вршат сметководствена дејност. Претседателката на Институтот, м-р Ленче Папазовска изјави дека со регулирањето на сметководствената професија во Македонија благодет ќе види целата бизнис заедница.

Информација

Ги известуваме лицата кои ќе бидат присутни на доделувањето на лиценците за работа, да го запишат својот регистарски број кој го има на лиценцата, со цел подобра организација.

Информација

Почитувани членови на Инситутот на сметководители и овластени сметководители, ве известуваме дека старата facebook страна на Институтот поради технички причини не е во функција, па затоа креиравме нова страна, која ќе има иста функција како и претходната. Исто така, како и претходно ќе биде креирана и нова facebook група преку која ќе можете да си ги споделите мислењата и ставовите околу секојдневното работење.

П О К А Н А

Активни огласи

Ве известуваме дека денес 05.07.2017 година се објавува официјалниот Регистар на субјекти кои согласно Законот за вршење сметководствени работи ги исполниле условите за стекнување со лиценца за работа.

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

Институтот за сметководители и овластени сметководители на Република Македонија (ИСОС) по барање на своите членови од 2016 континуирано спроведува активности и состаноци од кои произлегоа предлози преточени во акт за утврдување на основните критериуми за утврдување на цени на сметководствените услуги.

Страница 113 од 121

ЗА НАС

Институтот на сметководители и овластени сметководители на Република Македонија е професионално здружение на сметководителите и овластените сметководители, основано во согласност со Законот за вршење на сметководствена дејност. Институтот се основа со цел унапредување на сметководствената професија и организирано делување.

КОНТАКТ ИНФО

Ѓуро Стругар бр.5
(зграда Технометал Вардар)
кат 1, лок 132/133
1000 Скопје, Р. Македонија

+389 (0)2 3200030

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Жиро Сметка
Прокредит Банка
380-1771093051-38

НЛБ Тутнска Банка
210-0682971602-69

 

Веб-страницата на ИСОС користи колачиња (cookies). Колачињата (cookies) се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство. Повеќе информации за начинот на користење и како да ги промените Вашите подесувања за користење на колачињата, може да најдете во документот Политика за колачиња (cookies).