×

Предупредување

JUser: :_load: Неможно вчитување корисник со ID: 561

Најнови информации

Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ на редовната седница одржана на 13.06.2017 година заклучи дека постојните економски и финансиски услови, како и постоечките ризици укажуваат дека засега постојната монетарна поставеност е соодветна.

Активни огласи

Предмет на повикот е доделување на акредитација на правни лица за вршење континуирано професионално усовршување (во натамошниот текст: КПУ) кое претставува постојано стручно усовршување со цел надградување на теоретските и практичните знаења и вештини заради професионално и ефикасно вршење на сметководствените работи во согласност со Законот за вршење на сметководствени работи (во натамошниот текст: Законот).

Управата за јавни приходи објавува Листа на должници бр.6/2017 за долгови доспеани до 28.02.2017 и неплатени до 31.05.2017 година.

Регулаторната комисија за енергетика на Република Македонија донесе одлука за намалување на рафинериските и малопродажните цени на нафтените деривати во просек од 6,52 проценти и 4,7 проценти во однос на рафинериските и малопродажни цени утврдени со одлуката од 29.05.2017 година.

Централен регистар на Р. Македонија известува дека согласно новите безбедносни мерки и стандарди (PCI DSS), системот на КАСИС, cPay нема да го поддржува застарениот и небезбеден протокол TLS 1.0.

Според податоците на Државниот завод за статистика, во првото тримесечје од 2017 година активното население во Република Македонија брои 952.644 лица од кои вработени се 734.043, а 218.601 лица се невработени.

Состаноците ќе се одржат во следниве термини и градови:

- На ден 13.06.2017, во 14 часот, во Прилеп во салата на Општинското собрание
- На ден 14.06.2017, во 14 часот, во Штип во салата на Општинското собрание

Страница 114 од 121

ЗА НАС

Институтот на сметководители и овластени сметководители на Република Македонија е професионално здружение на сметководителите и овластените сметководители, основано во согласност со Законот за вршење на сметководствена дејност. Институтот се основа со цел унапредување на сметководствената професија и организирано делување.

КОНТАКТ ИНФО

Ѓуро Стругар бр.5
(зграда Технометал Вардар)
кат 1, лок 132/133
1000 Скопје, Р. Македонија

+389 (0)2 3200030

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Жиро Сметка
Прокредит Банка
380-1771093051-38

НЛБ Тутнска Банка
210-0682971602-69

 

Веб-страницата на ИСОС користи колачиња (cookies). Колачињата (cookies) се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство. Повеќе информации за начинот на користење и како да ги промените Вашите подесувања за користење на колачињата, може да најдете во документот Политика за колачиња (cookies).