×

Предупредување

JUser: :_load: Неможно вчитување корисник со ID: 561

Најнови информации

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во март 2017 година, во однос на март 2016 година, изнесува 101.8.

Институтот за сметководители и овластени сметководители ги известува своите членови, носители на уверенија за овластени сметководители и сметководители, дека при уплата на надоместоците и членарините е потребно покрај името и презимето да се наведе и бројот на уверението, за да може навремено и точно да се евидентира Вашата уплата.

Институтот на сметководители и овластени сметководители на Република Македонија, подготви Предлог иницијатива за измена на законската регулатива, со која се регулира пополнувањето и доставувањето на податоци во статистичките обрасци согласно законската обврска (Закон за државна статистика „Службен весник на РМ бр. 54/97, 21/07, 51/11, 20/13, 104/13, 24/14, 42/14, 13/15, 192/15, 07/16 и 27/16).

Се известуваат делегатите на Собранието на Институтот на сметководители и овластени сметководители на Република Македонија дека закажаната Седница за петок 19.05.2017 година во 12:00 се одложува.

Објавуваме информација за лицата кои ги пропуштија роковите по јавните повици од 2016 година и тоа:

Управата за јавни приходи објавува Листа на должници бр.5/2017 за долгови доспеани до 31.01.2017 и неплатени до 30.04.2017 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи и царини, за кои вкупниот износ на долгот е:

„Оцените за стабилноста на економските основи остануваат позитивни и остварувањата кај клучните варијабли на монетарната политика се во рамки на очекувањата.

Врз основа на член 8 став 2 од Законот за вршење на сметководствени работи (Службен весник на Република Македонија бр.95/12, 188/13, 27/14, 154/15, 192/15, 23/16 и 190/16) и член 20 став 4 и 21 став 1 од Статутот на Институтот на сметководители и овластени сметководители на Република Македонија, се свикува четвртата седница на Институтот на сметководители и овластени сметководители на Република Македонија (Институт).

Страница 118 од 121

ЗА НАС

Институтот на сметководители и овластени сметководители на Република Македонија е професионално здружение на сметководителите и овластените сметководители, основано во согласност со Законот за вршење на сметководствена дејност. Институтот се основа со цел унапредување на сметководствената професија и организирано делување.

КОНТАКТ ИНФО

Ѓуро Стругар бр.5
(зграда Технометал Вардар)
кат 1, лок 132/133
1000 Скопје, Р. Македонија

+389 (0)2 3200030

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Жиро Сметка
Прокредит Банка
380-1771093051-38

НЛБ Тутнска Банка
210-0682971602-69

 

Веб-страницата на ИСОС користи колачиња (cookies). Колачињата (cookies) се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство. Повеќе информации за начинот на користење и како да ги промените Вашите подесувања за користење на колачињата, може да најдете во документот Политика за колачиња (cookies).