×

Предупредување

JUser: :_load: Неможно вчитување корисник со ID: 561

Најнови информации

Не ликвидација и стечај на фирмите, туку нивна санација преку реорганизација, е порaката од денешното осмо советување организирано во рамки на проектот „Зајакнување на административните капацитети за имплементација на законската рамка за стечај и ликвидација на трговските друштва“, јавува МИА.

Огласи

Тука се достапни сите јавни повици и огласи кои што биле објавени на старата интернет страница на Институтот на сметководители и овластени сметководители, а кои веќе не се активни

Жените претпримачи да ги искористат можностите за зголемување на продуктивноста, конкурентноста и квалитетот на фирмите со финансии преку тековната Програма за зголемување на пазарната вработливост (ИМЕ) на Швајцарската агенција за развој и соработка (СДЦ), порачуваат од Сојузот на стопански комори (ССК) кои имаат соработка со носителите на Програмата за нејзина успешна реалзиација.

Во најновиот извештај на Заводот за статистика се наведува дека во 2015 година, 2. 515 деловни субјекти, т.е. 45.9% од деловните субјекти имаат организирано барем еден од видовите на континуирана професионална обука.

Институтот на сметководители и овластени сметководители на РМ воспоставува новина, најчесто поставуваните прашања од страна на заинтересираните лица и соодветни одговори да ги објавува на својата веб страница

Информација за субјектите кои аплицираат за добивање на лиценца за работа согласно Законот за вршење сметководствени работи

Институтот на сметководители и овластени сметководители согласно Законот за вршење сметководствени работи и Статутот објавува повик за доставување документација за стекнување со лиценца и упис во регистрите за работа на трговец поединец-сметководител, трговец поединец-овластен сметководител и друштво за вршење сметководствени работи.

Страница 119 од 121

ЗА НАС

Институтот на сметководители и овластени сметководители на Република Македонија е професионално здружение на сметководителите и овластените сметководители, основано во согласност со Законот за вршење на сметководствена дејност. Институтот се основа со цел унапредување на сметководствената професија и организирано делување.

КОНТАКТ ИНФО

Ѓуро Стругар бр.5
(зграда Технометал Вардар)
кат 1, лок 132/133
1000 Скопје, Р. Македонија

+389 (0)2 3200030

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Жиро Сметка
Прокредит Банка
380-1771093051-38

НЛБ Тутнска Банка
210-0682971602-69

 

Веб-страницата на ИСОС користи колачиња (cookies). Колачињата (cookies) се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство. Повеќе информации за начинот на користење и како да ги промените Вашите подесувања за користење на колачињата, може да најдете во документот Политика за колачиња (cookies).