Најнови информации

Институтот на сметководители и овластени сметководители објавува:

* Оглас за прибирање на понуди за ревизија

Понудите може да се испраќаат во електронска форма на: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. или на адресата на ИСОС Ѓуро Стругар бр.5 кат 1, лок 132/133 1000 Скопје, Република Македонија
(зграда Технометал Вардар)

Со почит,

ИСОС

Почитувани членови на ИСОС,

Во продолжение линк од упатството за регистрација на веб страната на ИСОС.

* Упатство за регистрација

 Од голема важност е сите активни регистрирани членови на ИСОС да се регистрираат и на веб страната, на тој начин во иднина би можеле да имаат поактивно учество во работата на ИСОС.

 

Со почит,

ИСОС

Известување по повод средбата помеѓу претставници на Светска банка и членови на Управниот одбор на ИСОС

* Известување


Со почит,

ИСОС

Известување по повод средбата помеѓу претставници на Светска банка и членови на Управниот одбор на ИСОС

* Известување


Со почит,

ИСОС

Институтот на сметководители и овластени сметководители на РМ информира дека Регистарот на друштва за вршење сметководствени услуги и Регистарот на ТП – овластени сметководители се дополнети со правните субјекти кои се стекнаа со правото за добивање на лиценца за работа согласно Законот за вршење на сметководствени работи и кои се запишани во соодветните регистри.

Институтот на сметководители и овластени сметководители информира дека Регистарот на овластени сметководители и Регистарот на сметководители се дополнети со носители на уверенија за кои е завршена постапката за упис, согласно Законот за вршење сметководствени работи.

Во организација на Институтот на сметководители и овластени сметководители на Република Македонија, на 04.12.2018 година (вторник) со почеток во 14:00 часот во Хотел Александар Палас – Скопје, се одржа Панел Дискусија под модератор на Г-дин Младен Чадиковски на тема ,,Законско регулирање на сметководствената дејност и детерминати – 2012 -2018’.

Почитувани членови на ИСОС,

Во продолжение линк од упатството за регистрација на веб страната на ИСОС.

 

* Упатство за регистрација

 

Од голема важност е сите активни регистрирани членови на ИСОС да се регистрираат и на веб страната, на тој начин во иднина би можеле да имаат поактивно учество во работата на ИСОС.

 

Со почит,

ИСОС

Страница 13 од 80

ЗА НАС

Институтот на сметководители и овластени сметководители на Република Македонија е професионално здружение на сметководителите и овластените сметководители, основано во согласност со Законот за вршење на сметководствена дејност. Институтот се основа со цел унапредување на сметководствената професија и организирано делување.

КОНТАКТ ИНФО

Ѓуро Стругар бр.5
(зграда Технометал Вардар)
кат 1, лок 132/133
1000 Скопје, Р. Македонија

+389 (0)2 3200030

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Жиро Сметка
Прокредит Банка
380-1771093051-38

НЛБ Тутнска Банка
210-0682971602-69